Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  η avant - premiere της παράστασης  «Από την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη» από το Θεσσαλικό Μπαλέτο.
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η  Α’ πράξη του μπαλέτου «Le Conservatoire» ή «το Ωδείο»  στην αυθεντική χορογραφία του  Auguste Bournoville, εμπλουτισμένη με variations από  άλλα μπαλέτα του ίδιου χορογράφου καθώς και με variations από μπαλέτα του Marius Petipa.
Το «Le Conservatoire» δημιουργήθηκε το 1849 και παρά τα 168 χρόνια ζωής του,  διατηρεί όλη τη φρεσκάδα της πρώτης του νιότης.
Από την Κοπεγχάγη του Μπουρνοβίλ οι θεατές «πετάξανε»  στην Αγία Πετρούπολη του Πετιπά, και από το 19ο αιώνα διακτινίστηκαν στον 21ο  και στον τελικό τους προορισμό, τη Λάρισα.
Στο Β’ μέρος της παράστασης απόλαυσαν πρωτότυπες νεοκλασικές χορογραφίες που μεταγράφουν  σε συναίσθημα και κίνηση σύγχρονους και έντεχνους λαϊκούς ήχους. 
Οι 50 χορευτές και χορεύτριες με την ερμηνευτική τους δύναμη, τη δροσιά τους, την τεχνική τους δεξιοτεχνία, κατάφεραν να απογειώσουν και να παρασύρουν τους θεατές σ’ αυτό το μεγάλο νοερό ταξίδι.
Η χθεσινή avant-premiere ήταν αφιερωμένη στους γονείς των μαθητών της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού που στηρίζουν τα παιδιά τους με κάθε τρόπο στη μεγάλη δημιουργική τους προσπάθεια.
Η παράσταση «Από την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).
Χορογραφία: Auguste Bournoville,  Marius Petipa,  Γκες Μίχωφ, Κατερίνα Μπούτου.
Μουσική: Holger Simon Paulii, Herman Severin Lovenskiold, Cesare Pugni, Ivan Armsheimer, Hans Zimmer, Σταύρος Ξαρχάκος.
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά, τηλ. 2410 256464)