Επίσκεψη σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ συναντήθηκε με τους αντιπεριφερειάρχες Βασίλη Τσάκο και Χρήστο Μιχαλάκη οι οποίοι του επεσήμαναν πως στη Θεσσαλία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια δύο μεγάλα έργα που αφορούν άμεσα και τον επιστημονικό κόσμο του ΤΕΕ, ο Αχελώος και ο Ε65, τα οποία και πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.

Από την πλευρά του ο κ Στασινός υπογράμμισε πως το ΤΕΕ είναι απολύτως σύμφωνο με την ολοκλήρωση αυτών των δύο μεγάλων έργων, για τα οποία εξάλλου έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχη ώστε να προχωρήσουν. Πρόσθεσε επίσης πως με την ολοκλήρωση τους θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την εθνική οικονομία.  Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε επίσης τους αντιπεριφερειάρχες για τις προσπάθειες που καταβάλει ο κλάδος, γαι την υιοθέτηση από την πολιτεία μιας σοβαρής πολιτικής αντιμετώπισης του ακινήτου. Ως τέτοια επεσήμανε τη συμβολή του ΤΕΕ στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και στην απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας για τα κτίρια.

Στη συνέχεια ο κ. Στασινός επισκέφτηκε την έδρα του τμήματος στη Λάρισα όπου συμμετείχε σε διευρυμένη διοικούσα επιτροπή στην οποία ενημέρωσε τα μέλη του ΤΕΕ για τις εξελίξεις του κλάδου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ασφαλιστικό, στον πρόσφατο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις που «κολλά» όλα τα νέα έργα αλλά και στις προοπτικές του ΤΕΕ μέσα από τις δυνατότητες των υπηρεσιών που παρέχει και θα παρέχει στα μέλη του όπως η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, η ηλεκτρονική αδειοδότησηεπιχειρήσεων και το σύστημα αυθαιρέτων.