Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός μέσα στην εβδομάδα.  Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εισβολή του χιονιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας (και της Θεσσαλίας.)
Η κακοκαιρία
Δευτέρα 11-02-2019
Καιρός: στα δυτικά, τα νοτιά και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 12-02-2019
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.
Τέταρτη 13-02-2019
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πέμπτη 14-02-2019 και Παρασκευή 15-02-2019
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, τα οποία την πέμπτη στα νοτιοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στο αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά