Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να ανεβάσουν στα ύψη τον υδράργυρο στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν όμβρους ή τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Την Κυριακή 23/06 η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας, σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr