Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε ως ωρομίσθιος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους δανειστές, οι οποίες είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε παράλληλα ότι το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ποταμιού και άλλων δυνάμεων και υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς θα πρέπει να ενημερώσει ενδελεχώς τη Βουλή για τις πρόσφατες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε η χώρα δεν θα βγει από την κρίση με μέτρα υπερφορολόγησης και οριζόντια μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης.

Οσον αφορά τις σχέσης της χώρας με τους δανειστές ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι τα πράγματα με τους εταίρους δεν είναι στατικά και αυτό που χρειάζεται είναι μια δυναμική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά. «Ο πρωθυπουργός δεν είναι ωρομίσθιος. Έκανε 17 ώρες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τις χαρακτήρισε πετυχημένες. Αυτές οι διαπραγματεύσεις όμως οδήγησαν στο υπερταμείο και την υποθήκευση για 100 χρόνια του πλούτου της χώρας, αυτές οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν στον κόφτη και στην υπεροφορολόγηση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αποκρουστούν οι απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε παράλογες και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων χρόνων, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις είχαν αποκρουστεί.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα εθνικά και τις απαιτήσεις Τουρκίας και Αλβανίας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στη Βουλή από τον υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και ετάχθη υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά της Ελλάδας που θα την αναδεικνύουν ως παράγοντα σταθερότητας, τόσο στα Βαλκάνια αλλά και στη Μ. Ανατολή. Τέλος εκτίμησε ότι εκλογές πριν το τέλος της 4ετίας θα γίνουν όχι γιατί η κυβέρνηση θα έχει απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά γιατί θα έχει απολέσει την κοινωνική πλειοψηφία.

Ιωάννης Γιάτσιος (ΕΡΤ)