Το Χιούι είναι ένας ασφαλής τύπος ελικοπτέρου. Αλλά σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες, εκεί πράγματι υπάρχει θέμα» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία, όπου από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. 

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία, βρέθηκε στη Θεσσαλία για τις νεκρώσιμες ακολουθίες των αδικοχαμένων αξιωματικών, ενώ για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στα συγκεκριμένα ελικόπτερα, πέταξε με «Χιούι» πάνω από τον τόπο της τραγωδίας και ακολούθως, πέταξε στο Στεφανοβίκειο, όπου μίλησε στους χειριστές ελικοπτέρων, με αφορμή και την απώλεια των δύο ιπτάμενων. 

Ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για τα αίτια της τραγωδίας, παραπέμπει στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, «δεν θα παρέμβω» όπως λέει. Αλλά, υπογραμμίζει, «εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, κάτι που γίνεται συνήθως στη διερεύνηση των ατυχημάτων, να αποδώσουμε ευθύνες σε αυτούς που φύγανε για να τελειώνουμε. Αυτό να το ξεχάσουμε. Θα γίνει έρευνα σε βάθος και θα εξετάσουμε τα πάντα όσο και αν αυτά πονάνε». Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα κληθεί να εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος, όπως και τη χαμηλή πτήση του μοιραίου ελικοπτέρου όπως επιβεβαιώνουν μαρτυρίες κατοίκων. «Κάθε τέτοιο αεροπορικό ατύχημα» συμπληρώνει ο κ. Καμμένος «πρέπει να μας προβληματίσει και σε σχέση με τη βελτίωση των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται. Διαδικασίες που έχουν να κάνουν περισσότερο με το σχέδιο πτήσεως, με τις καιρικές συνθήκες τις οποίες παίρνουμε μέσω της ΕΜΥ. Διαδικασίες έγκρισης σχεδίου πτήσεως, διαδικασίες οι οποίες πιθανόν να πρέπει ακόμη να τις βελτιώσουμε» καταλήγει ο υπουργός.