Μόνο οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Τεμπών δεν θα πληρώνουν στα νέα διόδια που θα τοποθετηθούν στην Κοιλάδα των Τεμπών, όλα τα άλλα ΙΧ θα καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο. Τα φορτηγά μάλιστα χάνουν οριστικά την δυνατότητα να κινούνται στους παραδρόμους των εθνικών οδών!

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Γ.Γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε που βρέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Δέδες δήλωσε: «εξετάζουμε ώστε να εξαντλήσουμε τις ελάχιστες δυνατότητες της διαπραγμάτευσης για τροποποιήσεις. Το βέβαιο είναι και μάλιστα για το οποίο δεσμευόμαστε, είναι οι κάτοικοι κοντινών δήμων με τα διόδια, δεν θα πληρώνουν διόδια. Οι κάτοικοι αυτοί θα έχουν κάρτα ελεύθερης διέλευσης των διοδίων, ώστε να μη επιβαρύνονται στην καθημερινότητά τους με ένα επιπρόσθετο κόστος»

Είπε ακόμη ότι το υπουργείο ετοιμάζει και θα φέρει εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν συχνά τους αυτοκινητοδρόμους από 10 έως 70%.

Ο Γ.Γ υποδομών αναφέρθηκε και στην διέλευση βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους και τα προβλήματα που προκαλούν τονίζοντας ότι «Τα φορτηγά που διέρχονται από το παράπλευρο δίκτυο- ενώ μπορούν να κινηθούν από την Εθνική Οδό και με δεδομένο ότι έχουν συμπεριλάβει στο κόμιστρο τους τα έξοδα των διοδίων- δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από το παράπλευρο δίκτυο»…

Άρα παράδρομοι τέρμα…

Λ.Ε.