Ημερίδα ευαισθητοποίησης και τελετή λήξης μαθημάτων πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, του σχολείου ενηλίκων που λειτουργεί στη φυλακή της Λάρισας.

Παρουσία προσκεκλημένων, οι εκπαιδευτές παρουσίασαν με σύντομα βίντεο τα αποτελέσματα πέντε διαθεματικών σχεδίων δράσης (πρότζεκτ) με αντικείμενο τα "συναισθήματα", τη  "φωτογραφία", τη "ραδιοφωνική παραγωγή", τα "ταξίδια στον κόσμο" και τις "καλλιτεχνικές δημιουργίες με περιβαλλοντική ευαισθησία".

Ακολούθως παρουσιάστηκε μια πολυμεσική παράσταση στην οποία οι εκπαιδευόμενοι περιέγραψαν καταστάσεις εγκλεισμού. Τα κείμενα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια προγράμματος δημιουργικής γραφής. Ακολούθησε απονομή τίτλων και αναμνηστικών στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία και συνέπεια τον Β΄κύκλο σπουδών.

Την απονομή έκαναν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άγγελος Βάσιος, ο Διευθυντής του Κ.Κ. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Αρχιφύλακας Χρήστος Κλιάρης. Για τους τελειόφοιτους τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα: χαρά που κέρδισαν το στοίχημα να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους και λύπη που θα στερηθούν την δημιουργική ρουτίνα του σχολείου.

Οι πρωτοετείς παρέλαβαν τα φύλλα περιγραφικής αξιολόγησης και αποχαιρέτησαν προσωρινά με την προσδοκία γρήγορης έναρξης του «θερινού σχολείου». Στο δεύτερο μέρος, το λόγο είχαν οι τελειόφοιτοι των προγραμμάτων ελληνομάθειας, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Σύλλογο «Διέξοδος» με την έγκριση των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης και την εθελοντική προσφορά τεσσάρων εθελοντριών.

Οι αρχάριοι απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία παράσταση που περιέγραφε τους κοινωνικούς λόγους που οδηγούν στην παραβατικότητα και αφηγήθηκαν παροιμίες από τις χώρες καταγωγής. Σ’ αυτούς απονεμήθηκαν βεβαιώσεις και απολυτήρια Δημοτικού σε όσους πέτυχαν στις εξετάσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς θα συνεχίσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Σ.Δ.Ε.

Στο κλείσιμο ο Διευθυντής του σχολείου συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές (αποσπασμένους, ωρομίσθιους και εθελοντές της ελληνομάθειας, του θεάτρου και της δημιουργικής γραφής) για το έργο που παρήγαγαν. Ακολούθως προσφέρθηκαν στους εκπαιδευόμενους χειροποίητα σαπουνάκια που ετοίμασε εθελόντρια και διάφορα εδέσματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Γιαγλάρας, η πρόεδρος της «Διεξόδου» Ειρήνη Δημητρίου, πρώην εκπαιδευτές του σχολείου και άλλοι προσκεκλημένοι.