Πραγματοποιήθηκε χθες  στις 8μ.μ. στο προαύλιο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας η τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου, που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τους διδάσκοντες, τις μαθητικές κοινότητες και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Την επιμέλεια της τελετής αποφοίτησης είχε η κ. Μαρία Γούλα Υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό: «Αγαπητοί μας μαθητές, σήμερα είναι μια μέρα μετάβασης για εσάς. Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Αρχίστε να το γράφετε γεμάτοι ελπίδα και υπερηφάνεια έχοντας στο μυαλό, στην καρδιά και στη ψυχή σας την θέληση να παλέψετε  για το μέλλον σας  με δύναμη και σιγουριά, γνώση και συνείδηση. Συνεπιβάτες  γνώσης και ψυχής στο ταξίδι σας  αυτό όλοι εμείς δίπλα σας, εκπαιδευτικοί και γονείς που προσπαθήσαμε να σας διδάξουμε την αγάπη για τον συνάνθρωπο, να σας εμφυσήσουμε την αγάπη για τη γνώση… Σας ευχόμαστε καινούρια ταξίδια ψυχής και γνώσης».

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήτανη κ. Κανάκη Υποδιευθύντρια του σχολείου.
Ακολούθησε η αποχαιρετιστήρια ομιλία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Ζωής Δεληζώνα, μέσα από την οποία δόθηκε και το στίγμα της αποστολής του σχολείου. «…Ένα ακόμη μαθητικό σχολικό ταξίδι ολοκληρώθηκε, ένα ταξίδι σε γνώσεις, αξίες, συμπεριφορές, πολιτισμούς, κώδικες, γλώσσες, γεύσεις, ήχους, χρώματα, μουσικές, αντιδράσεις, εξισώσεις, συναισθήματα…. ό, τι μπορεί να χωρέσει ένα σχολείο.Ένα ταξίδι που έδωσε τη δυνατότητα στον καθένα από σας χωριστά να γίνει διαφορετικός, να καλλιεργήσει το δικό του τρόπο σκέψης, να συνθέσει τη δική του προσωπικότητα, να αποκτήσει τις δικές του αξίες, τις δικές του φιλίες, τη δική του πολιτισμική ταυτότητα, τις δικές του εμπειρίες, εργαλεία μιας τέχνης που λέγεται «ζωή».

Πάνε τρία χρόνια που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι…. Κι εμείς στο πλάι σας, με στοργή και υπομονή…. έχοντας ακούραστους συμπαραστάτες και εμψυχωτές τους γονείς σας σε κάθε μας εγχείρημα. Μαζί σας στην τάξη και έξω από αυτή, στο προαύλιο του σχολείου και έξω από αυτό, στα μουσείο της αυλής και της καρδιάς μας και έξω από αυτό, στα μνημεία της πόλης μας και πέρα από αυτά, μαζί σας κι εμείς παιδιά….. Τώρα που το πλοίο του μαθητικού σας ταξιδιού ετοιμάζεται να σαλπάρει για άλλους προορισμούς, για άλλους σταθμούς, εμείς σας ευχόμαστε:Τα ταξίδια της γνώσης και της ζωής σας να είναι καλότυχα, στοχευμένα και δημιουργικά….»


Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του 15/μελούς Θεοφάνη Γαβριηλίδη, αποχαιρετιστήρια ομιλία από τις μαθήτριες της Β Γυμνασίου Λάμαρη Βαρβάρα και Ντάβαρη Λουκία και χαιρετισμός από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βουλγαράκη Χρύσα.
Στη συνέχεια δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, σε δράσεις του σχολείου και σε διαγωνισμούς. Παράλληλα έγινε η επίδοση των ελέγχων.
Ακούστηκαν μαντινάδες με στιγμιότυπα από τις δράσεις του σχολείου,που έγραψε ο κ. Λεκάκης Ιωάννης, φυσικός του σχολείου και τις τραγούδησαν μαζί του οι μαθητές της Γ τάξης. Οι παρευρισκόμενοι ιδιαίτερα συγκινημένοι παρακολούθησαν σε ταινία στιγμές από τη σχολική ζωή των παιδιών.Μουσικά πλαισίωσε την εκδήλωση η χορωδία του σχολείου με υπεύθυνη την κ. Μωϋσιάδου Εύα και η κ. Μπρούζα Έφη, μαθηματικός του σχολείου.
Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή και στήριξή του. Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδια.