Τα «παιχνίδια του κόσμου» -Jeux du Monde-  του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, την “Κατασκήνωση στην Πόλη”  στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Τα “Παιχνίδια του Κόσμου“ είναι όλα χειροποίητα, κατασκευασμένα αποκλειστικά από ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς και διαφορετικές χρονικές περιόδους  και προκαλούν το ενδιαφέρον των παιδιών για το σχεδιασμό και την πρωτοτυπία τους.

Τα παιδιά απόλαυσαν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, γνώρισαν την παράδοση άλλων πολιτισμών, ταξίδεψαν στον χώρο και το χρόνο, ενώ παράλληλα κατανόησαν τις αξίες της ανακύκλωσης και της επανάχρησης άχρηστων αντικειμένων, της απεξάρτησης, της φιλίας και της συνεργασίας.

Στα “Παιχνίδια του Κόσμου “ συμμετείχαν  πάνω από 350 παιδιά  από τις περισσότερες δομές  και  η παρουσίασή τους συνεχίζεται  και στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο.

Η σημασία της παιγνιώδους μάθησης έχει αναγνωριστεί  ως βασικό  εργαλείο της σύγχρονης εκπαίδευσης και αποτελεί  σταθερή αξία για πολλές δράσεις του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”