Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων μαζί με τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.
Κεντρικός άξονας της δράσης ήταν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαχρονικού Μουσείου «Ενας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια». Τα παιδιά  παρακολουθήσαν την ειδική εκπαιδευτική προβολή, μοιράστηκαν εμπειρίες, έπαιξαν και ανακάλυψαν κοινά παιχνίδια με τα παιδιά της αρχαιότητας. 
Στη συνέχεια με την καθοδήγηση και εμψύχωση της αρχαιολόγου κυρίας Ασημίνας Τσιάκα και της κυρίας Κατερίνας Ζάχου, επισκέφτηκαν το χώρο της μόνιμης Έκθεσης για να εντοπίσουν τα εκθέματα που αφορούν στο παιχνίδι και τη ζωή των παιδιών στη διαχρονική εξέλιξη του θεσσαλικού πολιτισμού. Η εμπειρία των παιδιών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τους στο εργαστήρι κεραμικής όπου έφτιαξαν με μήτρα ένα αντίγραφο αρχαίου παιχνιδιού.
Τα παιδιά χάρισαν στο φιλόξενο Διαχρονικό Μουσείο  ένα κουτί – προθήκη για να αποθηκεύει τις αναμνήσεις του, κατασκευή που  φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση της εικαστικού των ΚΔΑΠ, κυρίας Ελένη Φωλίνα.
Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν το ΚΔΑΠ του 4ουΔημοτικου Σχολείου με την υπεύθυνη παιδαγωγό κυρία Ινεσσα Κύρκου, το ΚΔΑΠ του 33ου–45ουΝηπιαγωγείου (Αγίου Κων/νου) με την υπεύθυνη παιδαγωγό κυρία Λίνα Μουσιώνη, και το ΚΔΑΠ  Γιάννουλης με την υπεύθυνη παιδαγωγό κυρία Αγγελική Βαφειαδάκη.
Η επαφή των παιδιών με την ιδέα και την έννοια του μουσείου  διατρέχει όλες τις δράσεις των ΚΔΑΠ κατά το μήνα Μάιο και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Βασικός στόχος των ΚΔΑΠ είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργιών με όλα τα μουσεία που λειτουργούν στην πόλη και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους για τη διαδραστική συμμετοχή τους στο  πλούσιο πολιτιστικό παρόν της πόλης.
Την παιδαγωγική εποπτεία της δράσης  είχε η κυρία Λίνα Μουσιώνη, παιδαγωγική υπεύθυνη του δικτύου των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.
Ενόψει της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr), όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) για τη συμμετοχή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) θα πρέπει:
•    Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση. Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.
•    Ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 24/052017 έως 09/06/2017.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οι δομές του Δήμου Λαρισαίων που εξυπηρετούν τους ωφελούμενους/νες είναι οι εξής:
-    ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 2410663085, 2410661727 ώρες: 08:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr
-    Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων, καθημερινά  09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., τηλ. επικοινωνίας: 2410680205