Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το νέο πρότζεκτ του Πολυχώρου Θεσσαλία, έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν 400 μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει για την τρίτη ηλικία, που έχει σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ηλικιωμένων γύρω από την αρχαία ελληνική τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον τους για σχεδόν άγνωστες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Η πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη έκθεση του μουσείου Κοτσανά αποτελεί ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον υπερθέαμα, αφού «ξαναζωντανεύει» περίπου 350 λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, κατά την ξενάγησή τους στις αρχαίες εφευρέσεις, θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ασκήσεις παρατηρητικότητας και ενίσχυσης μνήμης.

Τα έξοδα εισόδου και μετακίνησης προς και από τον Πολυχώρο καλύπτονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ.  Κοσμάς Γιαννακόπουλος, πάντα στο πλευρό της τρίτης ηλικίας, θα συνεχίσουν να διοργανώνουν δραστηριότητες που προωθούν και προάγουν τον πολιτισμό και την λαϊκή παράδοση.