Κάπνισμα τέλος με βάση τον νόμο, ή συνέχεια στις συστάσεις; Το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνονται έλεγχοι και το ένα δεν αποκλείει το άλλο ανέφερε σήμερα ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, με την «επιχείριση» εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα της Λάρισας να συνεχίζεται...
«Η Δημοτική Αστυνομία είναι ένα από τα όργανα που μπορούν να ελέγξουν και να επιβάλουν πρόστιμα» σημείωσε ο κ. Νταής, με τις συστάσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου, όπως είχε αποκαλύψει η «Θ.Τ.». «Συστάσεις γίνονται, όπως και έλεγχοι για το αν υπάρχουν αναρτημένες οι πινακίδες απαγόρευσης καπνίσματος και αν είναι τοποθετημένα τασάκια» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, συμπληρώνοντας ότι αν υπάρχουν υπότροποι τότε δεν αποκλείεται ακόμη και τώρα η επιβολή προστίμων.
Παράλληλα, ο κ. Νταής σημειώνει ότι υπάρχει επαφή γενικότερα με τους καταστηματάρχες, καθώς και ότι έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος από αυτούς που του έχουν γίνει συστάσεις να υποτροπιάζει. Τέλος, δεν φαίνεται να ισχύει το χρονικό όριο της Καθαράς Δευτέρας μόνο για συστάσεις και από εκεί και πέρα η επιβολή προστίμων αυστηρά και... με τον νόμο, καθώς και πριν και μετά μπορούσε να επιβληθεί η χρηματική ποινή!
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)