Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αναφέρει:

«Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις και οι έμμεσες αναφορές της δικηγόρου και υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία, φίλης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατ’ ομολογία της, Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με το μείζον ζήτημα των αποκαλύψεων της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Φράσεις όπως «οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών», αλλά και η σύνδεση πραγματικών περιστατικών με … παραμύθια, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται προσπαθούν να λύσουν, επιτείνουν τα ενοχικά αισθήματα των γυναικών και αθωώνουν δια του επιχειρήματος «τα ήθελες και τα έπαθες» τις εγκληματικές ενέργειες του εκάστοτε θύτη.

Δυστυχώς, δηλώσεις όπως αυτές της κας Αξιόγλου, μας αναγκάζουν να θυμηθούμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ που ξεμπρόστιασε με θάρρος η Σοφία Μπεκατώρου, ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επί δεκαετίες παράγοντας της Ομοσπονδίας που βρέθηκε σήμερα στο μάτι του κυκλώνα των αποκαλύψεων.

Μεγαλύτερο ακόμα αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι η κα Αξιόγλου είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών Λάρισας! Φαίνεται ότι και οι λέξεις χάνουν πλέον το νόημά τους με αυτούς που δυστυχώς μας κυβερνούν…»