Διαγωνισμός που είχε προκηρύξει πριν λίγο διάστημα η Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την πρόσληψη 192 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα 8 μηνών, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναικής εφημερίδας, να αποδειχθεί ένα φιάσκο δίχως τέλος, αφού οι καταγγελίες πολιτών και στο εν λόγω Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και στα Social Media, γεννούν τεράστια ερωτηματικά για το πως εξελίχθηκε η όλη η διαδικασία και προσλαμβάνονται τελικά πολίτες στις συγκεκριμένες θέσεις.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως η προκήρυξη είχε και προσωπική συνέντευξη που έδινε...40 μόρια! Μόρια έδιναν μάλιστα και οι ξένες γλώσσες και τα μεταπτυχιακά. Έτσι παρατηρήθηκε πολίτης που υστερούσε σε ακαδημαικά προσόντα, όπως τονίζει το "Documentonews.gr" να παίρνει τη μέγιστη μοριοδότηση από την...συνέντευξη και να βρίσκεται στους...επιτυχόντες! Μιλάμε για πρακτικές του παρελθόντος, που στο όνομα της χρηστής διοίκησης του δημοσίου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σηκώσει το γάντι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που δυστυχώς αποδεικνύεται πως δεν ήταν μόνο αυτό το...αυτογκόλ.

Η προκήρυξη όντως αναφέρει στο Κεφάλαιο Ε΄ότι μοριοδοτούνται τα εξής: άριστη γνώση ξένης γλώσσας στα 20 μόρια, πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας στα 5 μόρια, προσωπική συνέντευξη στα 40 μόρια, κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος στα 20 μόρια και 5 μόρια σε κάθε άλλη περίπτωση.

Ερωτάμε:

-Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

-40 μόρια για προσωπική συνέντευξη και μόλις 20 μόρια για κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος;

-Αναλογίζεται η κυβέρνηση πόσοι άνεργοι συμπολίτες μας με πτυχία χάνουν την θέση ενώ τη δικαιούνται βάσει επιστημονικής κατάρτισης;

-Ποια μέλη απαρτίζουν τις επιτροπές για να καθορίζουν μοριοδοτήσεις με περισσότερα...πλεονεκτήματα σε μια συνέντευξη παρά σε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα;

Αρκετοί συμπολίτες μας από την Ελασσόνα, όλων των πολιτικών χώρων, τονίζουν πως ειδοποιήθηκαν Παρασκευή απόγευμα, για να παρουσιαστούν Σάββατο στις...6 το πρωί στο κτίριο Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, εν μέσω πανδημίας, που ελάχιστα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν!!! Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 50 άτομα που υπεβάλλαν αίτηση στη Π.Ε. Λάρισας, κατάφεραν να φτάσουν τα 13!

Αυτήν την αξιοκρατία και διαφάνεια «ονειρεύονται» στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Οφείλουν οι αρμόδιοι και η Δικαιοσύνη να ερευνήσουν το όλο ζήτημα και να ακυρωθεί η προκήρυξη που προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα στην κοινωνία και δημιουργεί τεράστιες σκιές στην ισονομία και ισοτιμία για όλους τους συμπολίτες μας, που αγωνιούν για το μέλλον τους εδώ και πάρα πολύ καιρό.