Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διαψεύδει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την παραμικρή αναφορά σε αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, κατά την επίσκεψή του στον Τύρναβο.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Τις παθογένειες των κεντρικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία δεν διστάζουν να αναμεταδώσουν - χωρίς νωρίτερα να επιβεβαιώσουν - οποιαδήποτε πληροφορία διακινούν τα γνωστά «παπαγαλάκια» της αντιπολίτευσης, φαίνεται δυστυχώς να αποκτούν και ορισμένα περιφερειακά ΜΜΕ.
Με έκπληξη, λοιπόν, διαβάσαμε για τις «δηλώσεις» που φέρεται ότι έκανε στον Τύρναβο την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, περί κυβερνητικής πρόθεσης να προχωρήσει σε αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, από τα 55 λεπτά το λίτρο στα 6 ευρώ, ως ισοδύναμο για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί!
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αποστόλου δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε ενδεχόμενη αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου - και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού μια τέτοια προοπτική δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε μόνο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και επεσήμανε ότι εκείνο που σήμερα προέχει είναι η πώληση του χύμα τσίπουρου με παραστατικά.
Η πλειοψηφία των τοπικών μέσων ενημέρωσης εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν τις επαφές, τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, μετέφεραν επακριβώς στους αναγνώστες τους το σχετικό ρεπορτάζ, με την προσήκουσα αντικειμενικότητα. Δυστυχώς, ορισμένα «ανακάλυψαν» την επόμενη μέρα τις συγκεκριμένες «δηλώσεις», εκθέτοντας τελικά, τόσο το κύρος του μέσου και τους αναγνώστες του, όσο και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα που βιάστηκε να ζητήσει το λόγο από την κυβέρνηση!