Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στήριξε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας, με γνώμονα την καταπολέμηση του κορωνοιού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Είναι ξεκάθαρο οτι το στοίχημα της ανάσχεσης της πανδημίας θα κριθεί στις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας. Αποτελεί προτεραιότητα η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στον αναγκαίο εξοπλισμό, όπως και η διασφάλιση επάρκειας κλινών ΜΕΘ.

Το ΕΣΥ ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό καθυστερημένα, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στη μέριμνα για την κατ’ οίκον φροντίδα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Επιπλέον, είναι εμφανής η έλλειψη στοχευμένων μέτρων για ομάδες ειδικής ευαλώτητας και βέβαια κατέστη οριακή η δυνατότητα του ΕΣΥ και των Πανεπιστημίων για διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε ευρεία κλίμακα του πληθυσμού.

Πέρα από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο χρόνος  των ρητορικών διαβεβαιώσεων και των αόριστων εξαγγελιών έχει παρέλθει.

Απαιτούνται συγκεκριμένες και άμεσες πράξεις που θα θωρακίσουν αποτελεσματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά σήμερα η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Όλοι και όλες μαζί δίνουμε τη δύσκολη μάχη για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού με όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Έχουμε αποδείξει οτι ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε».