Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Λόγω της πανδημίας, εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με την ανασφάλεια των χιλιάδων απολύσεων, των αναγκαστικών λουκέτων και με τη βίαιη διακοπή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδεικνύει μια επικίνδυνη προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα, ενώ οι παρεμβάσεις της δεν επαρκούν, ούτε εμπνέουν εμπιστοσύνη για την επομενη μέρα.

Η μόνη δυνατότητα να απορροφηθούν οι κραδασμοί στην οικονομία μετά την κρίση, είναι να τονωθεί άμεσα η ρευστότητα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, να παρθούν οριζόντια μέτρα έμπρακτης ενίσχυσης σήμερα για να δοθεί και η μάχη του αύριο.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στα 6 «αυτονόητα» μέτρα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ:

- Πλήρης καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, ώστε και η αγοραστική τους δύναμη να διατηρηθεί για την επομένη της κρίσης και οι επιχειρήσεις να ελαφρυνθούν. Οι χώρες της ΕΕ που επιδοτούν έως και το 100% των μισθών ιδιωτικών υπαλλήλων, πράττουν το αυτονόητο, όμως η ελληνική κυβέρνηση αντί να επιδοτεί την εργασία, επιδοτεί την ανεργία και την αναστολή συμβάσεων.

- Άρση της αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, νομοθέτηση πλήρους απαγόρευσης απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής σχέσεων εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης.

- Στοπ στον «εμπαιγμό» των ελεύθερων επαγγελματιών και καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσου με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Σχεδιασμός μεγάλου προγράμματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, αντί του απολύτως ανεπαρκούς προγράμματος 1 δισ. (0,5% του ΑΕΠ).

- Παράταση τώρα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Είναι αδιανόητο να λέμε “μένουμε σπίτι”, και ορθώς το λέμε, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια δανειοληπτών και φυσικών προσώπων που χάνουν το εισόδημά τους λόγω της κρίσης.

- Καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους."