Τη δυναμική του Τουρισμού υγείας, ο οποίος αναγνωρισμένα είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας θέλει να αναπτύξει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.
Στην περιοχή, πέρα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο που είναι πρωτοπόρο και διαθέτει κλινικές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, λειτουργούν 15 αξιόλογες Ιδιωτικές κλινικές και 5 Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στελεχωμένα με άριστο προσωπικό που παρέχουν υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα.
Αυτή τη δυναμική θέλουν να εκμεταλλευτούν οι φορείς της Λάρισας για να αναπτύξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οφέλη που προσφέρει η υγεία και ακόμη περισσότερο ο Τουρισμός Υγείας.
Ο λόγος της σημερινής σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία των αρμοδίων φορέων προς την κατεύθυνση να αξιοποιηθεί ο σημαντικότερος πυλώνας ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η καταγραφή των υποδομών, όπως τα ξενοδοχεία, οι συγκοινωνίες για την πρόσβαση προς τις δομές υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό για πιο ποιοτικές υπηρεσίες
“Η αυτοδιοίκηση, ο Ιατρικός Σύλλογος και οι επαγγελματικοί φορείς θα πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο. Όλοι θα πρέπει να καθορίσουν τις δράσεις τους για την συνεισφορά τους στη βελτίωση η ποιότητα προσφοράς των ιατρικών υπηρεσιών” τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Στη χώρα μας πέρα από τα εκατομμύρια των τουριστών που κάνουν τις διακοπές τους και έχουν ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, υπάρχουν και ασθενείς που επιλέγουν να ταξιδέψουν για να λάβουν συγκεκριμένες ιατρικές υπηρεσίες όπως η πλαστική/αισθητική χειρουργική, η οδοντιατρική, η οφθαλμολογία, η τεχνητή γονιμοποίηση, η καρδιολογία, η ορθοπεδική θεραπεία και αποκατάσταση κ.α.
“Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την επιχειρηματικότητα η πρωτοβουλία που έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος αφού η Λάρισα διαθέτει σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές ώστε να αναπτυχθεί ο Ιατρικός Τουρισμός” σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ.
“Το πρόσημο του Ιατρικού τουρισμού στη Θεσσαλία είναι θετικό. Ευελπιστούμε το αποτέλεσμα να έχει ουσία” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γιώργος Καραβάνας.
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ευρείας σύσκεψης και οι δράσεις που θα λάβουν οι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν, προς την κατεύθυνση αυτή.

ert.gr