Φωτιά στις επιστολές του μέχρι πρότινος υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου έβαλαν έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Λάρισας συνταξιούχοι, οι οποίοι διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων τους.

Από την πλευρά των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του ν. Λάρισας ο Θαν. Κουμαντζέλης, έκανε λόγο για εχθρική πολιτική απέναντι στους συνταξιούχους και τόνισε ότι οι περικοπές συνεχίζονται και από την παρούσα κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ειδικά για τις επικουρικές, οι περικοπές των οποίων φαίνεται πως δεν στηρίχθηκαν ούτε καν στον αντιασφαλιστικό νόμο 4387/16, αλλά ήταν προϊόν πλήρους αυθαιρεσίας εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, κινούμενης πάνω στη βάση «πόσα μας λείπουν, τόσα θα πάρουμε με όποιον τρόπο», δεν υπάρχει στις επιστολές σας καμία ενημέρωση για το πώς, με ποιόν τρόπο υπολογισμού, σύμφωνα με ποια δεδομένα έγιναν οι τελευταίες μειώσεις τους και γιατί απέμειναν τα ποσά που οι συνταξιούχοι πλέον παίρνουν στο χέρι».

Ο κ. Κουμαντζέλης χαρακτήρισε παράλληλα επιχείρηση παραπληροφόρησης των συνταξιούχων την αποστολή των συγκεκριμένων επιστολών από το υπουργείο Εργασίας και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους μέχρι να καταργηθεί το σύνολο των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Ιωάννης Γιάτσος (ert.gr)