Το  επιτυχημένο καινοτόμο πρόγραμμα «Κυκλοφοριακής Αγωγής προσχολικής και σχολικής ηλικίας», της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, ξεκίνησε και συνεχίζεται και για τη φετινή σχολική χρονιά.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει» και για την υλοποίησή της η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων συνεργάζονται με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και συγκεκριμένα με το  Σύλλογο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας, την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας, και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, εκπαιδεύτρια και προπονήτρια ποδηλασίας κα. Εύη Ευαγγέλου με τη βοήθεια του πιστοποιημένου Δημοτικού υπαλλήλου για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής κ. Κων/νο Κωστακόπουλο.
Προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά δημιουργήθηκε  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προσχολική και σχολική ηλικία. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ υποδέχεται και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τους μαθητές της Δ΄Τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαρισαίων, για ένα «βιωματικό μάθημα» εφαρμόζοντας απλούς  κανόνες διάσχισης διαβάσεων, δρόμων και  διασταυρώσεων, οδηγώντας μηχανοκίνητα οχήματα.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οκτώβριο για σχολεία & Παιδικούς Σταθμούς.
Ήδη έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι εξής παιδικοί σταθμοί και σχολεία: 1ος Π.Σ., 3ος Π.Σ.,  4ος Π.Σ. , 5ος Π.Σ.,  6ος Π.Σ , 10ος Π.Σ., 14ος Π.Σ , 10ο Δημ. Σχολείο, 21ο Δημ. Σχολείο, 3ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης, 2ο Δημ. Σχολείο, 6οο Δημ. Σχολείο, 38ο & 31οο Δημ. Σχολεία.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410 680246.