Με δεδομένο σημείο συνάντησης τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" συνεχίζονται οι δράσεις  της με θέμα: "Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2018 μιλήσαμε για τις μέλισσες. Με την βοήθεια του μελισσοκόμου κ. Βασίλη Γεωργάκη  γνωρίσαμε τα πάντα για τις μέλισσες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και συλλέξαμε κάποια δεδομένα για τις συνήθειες τους άλλα και για τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτές.
Στη συνέχεια αφού  διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο του Piotr Socha ‘Μέλισσες’, εκδόσεις Σελήνη, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας Λιναρδοπούλου κατασκευάσαμε  με χαρτονένιο κουτάκι και με διάφορα υλικά που υπήρχαν στη βιβλιοθήκη ένα ξενοδοχείο μελισσών.  Όταν τελειώσαμε την κατασκευή φτιάξαμε σε γλάστρες έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι, αφού οι μέλισσες  τα προτιμούν για το νέκταρ τους, τα τοποθετήσαμε όλα στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης  και τις ‘προσκαλέσαμε’ να βρουν μέσα στην πόλη μας έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους. #KE2018gr
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα τον κ. Μόκια Κωνσταντίνο για τη δωρεά των αρωματικών φυτών που χρησιμοποιήσαμε στη δράση μας.
Περισσότερες πληροφορίες  για τις δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης  Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας  Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα: «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»,  στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9, στο τηλέφωνο 2410531973 και στην ιστοσελίδα μας: http://vivl-laris.lar.sch.gr/?p=7323 . Οι δράσεις δεν έχουν  κόστος συμμετοχής είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος."