Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Παν/μιο, πολλές είναι οι αντιδράσεις καθηγητών και φορέων, κυρίως από Λάρισα και Καρδίτσα.
Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας επί των προτάσεων του σχεδίου, ενώ αύριο το θέμα έρχεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.
«Το ΤΕΙ καταργείται, δεν συγχωνεύεται, ούτε απορροφάται. Αποδυναμώνεται πλήρως» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιώργος Σούλτης, αντιδήμαρχος Λαρισαίων και επι χρόνια πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων στο ΤΕΙ Λάρισας και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος.
«Στο άρθρο 1 του σχεδίου του Υπ.Παιδείας αναφέρεται η κατάργηση και όχι συγχώνευση. Δεν λήφθηκε υπόψη καμία από τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει όταν είχε έρθει ο κ. Γαβρόγλου. Καταργούνται δυναμικά τμήματα όπως ιατρικών εργαστηρίων ή ηλεκτρολόγων μηχανικών» δήλωσε ο κ. Σούλτης που θεωρεί ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση με αυτές τις προτάσεις τελειώνει από τη Δημόσια Παιδεία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στην ΕΡΤ Λάρισας του Κώστα Τζανακούλη, πρώην Δημάρχου και καθηγητή στο ΤΕΙ, ο οποίος μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι ο πλούτος του ΤΕΙ στη Λάρισα σε εξόπλισμο, υποδομές και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό θα χαθεί. Κάλεσε, δε, τους Λαρισαίους έστω και την ύστατη στιγμή να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να προστατεύσουν την λειτουργία του ΤΕΙ με όρους αυτονομίας.

ert.gr