Συνεχίζεται η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα που πραγματοποιείται στο αίθριο του 1ου ορόφου της Πινακοθήκης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσίαση στο κοινό της επανασχεδιασμένης Συλλογής Κατσίγρα προβάλλοντας την εκπαιδευτική δομή της Πινακοθήκης –το Ελεύθερο Εργαστήρι–, το πρώτο δημοτικό εργαστήρι μαθητείας στις καλές τέχνες στην Ελλάδα.
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι επιλογές από την τριαντάχρονη πορεία του Ελεύθερου Εργαστηρίου με αναφορές στον άνθρωπο, τη φύση, τα αντικείμενα, όπως αυτά συνθέτουν το μικρόκοσμο παιδιών και εφήβων. Οι δημιουργίες τους, εικαστικά ανεπανάληπτες, με διαφορετικά ζωγραφικά και πλαστικά μέσα προσφέρουν στο θεατή αμέτρητες δυνατότητες θέασης και ερμηνείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, κατά την περιήγησή του στους χώρους της Πινακοθήκης την ημέρα των εγκαινίων της μόνιμης Συλλογής,επισκέφτηκε και το Ελεύθερο Εργαστήρι δηλώνοντας εντυπωσιασμένοςαπό τη λειτουργία ενός τέτοιου «σχολείου τεχνών»και από τον μεγάλο αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν τα προγράμματά του.
Τέλος, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τόσο τον ίδιο όσο και τον υφυπουργό ΥΠΠΟΑ κ. ΚωνσταντίνοΣτρατή, αφού ανάμεσα στα δώρα που δέχθηκαν την ημέρα των εγκαινίων ξεχώριζαν οι δύο παιδικές ζωγραφιές μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου. Τα έργα αναπαριστούν πίνακες της Συλλογής και φέρουν τον τίτλο «Η Συλλογή Κατσίγρα μέσα από το βλέμμα των παιδιών».
Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Απριλίου 2019
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: τηλ. 2410616266, 2410670496