Η περιοδική έκθεση με τίτλο «επίμονες χartινες κυρίες», η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, συνεχίζεται στην Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης, μετά από μια 10ετή τουλάχιστον ‘απουσία’ από τα εικαστικά δρώμενα της πόλης, ξαφνιάζει ευχάριστα τους επισκέπτες μέσα από την παρουσίαση διακοσίων περίπου επίτοιχων ιδιωμάτων ζωγραφικής, σχεδίων και μικρών ξύλινων αντικειμένων, δημιουργιών των τελευταίων  περίπου 15 ετών.
Πρόκειται για έργα μιας μοντέρνας αισθητικής αντίληψης και εργασίας, που αναζητά μέσα από ποικίλους τρόπους έκφρασης, βιωματικού και χειρονομιακού κυρίως χαρακτήρα και υλικά μιας ευρύτερης γκάμας και επεξεργασίας, αισθητικούς συγκινησιακούς χώρους, αναπτύγματα νοσταλγικής και ενδοσκοπικής χροιάς, σ’ ένα δομημένο κόσμο αποκαλύψεων, σιωπών, στοχασμών και ψηλαφήσεων.
Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο ελληνοαγγλικό κατάλογο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχόλια, καθώς και κείμενο – κριτικό σημείωμα του ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιστορικού της Τέχνης κ. Μιλτιάδη Παπανικολάου.
Ο κατάλογος διατίθεται από το Πωλητήριο του μουσείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 14:00, 18:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη.