Αυξημένη συμμετοχή έχουν τα τμήματα Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ» Νομού Λάρισας, που διεξάγονται κάθε Τετάρτη 17.00 - 18.30, Παρασκευή 17.00 - 18.30 και Σάββατο 12.00- 13.30 στο νεοκλασικό κτίριο της Μανωλάκη 11 και απευθύνονται σε ενήλικες και εφήβους. Τα τμήματα συντονίζονται από το Φωτογράφο Γιάννη Χατζηαντωνίου και τους Κοινωνικούς Επιστήμονες Δρ.Έλενα Μπάρδα - Κοινωνιολόγο, Μαίρη Νταφούλη - Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια - MSc Ιατρική του Ύπνου και Αντωνία Τσαντήλα - Κοινωνική Λειτουργό.
Οι θεματικές που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα βασίζονται στις αρχές λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής και στις τεχνικές φωτογράφισης: τμήματα και μέρη που αποτελούν τη φωτογραφική μηχανή, φωτομέτρηση, θερμοκρασία χρώματος και «φωτο-ευαισθησία» μηχανής.
Ακόμη, τα μέλη των ομάδων μας έχουν εξασκηθεί στο «στήσιμο» ενός σωστού κάδρου και στην εφαρμογή του κανόνα της «χρυσής τομής». Η  προβολή ντοκιμαντέρ και οι εξορμήσεις στα πάρκα της πόλης μας για λήψεις συμπληρώνουν αποτελεσματικά τις δράσεις των ομάδων μας.
Ο συνδυασμός των θεματικών της Φωτογραφίας με την καλλιέργεια των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων (αυτοεκτίμηση, επικοινωνία, αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων κ.α.) συμβάλλουν στην πρωτογενή πρόληψη και αποτελούν μία δυναμική παρέμβαση στην κοινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν τμήματα και τις εγγραφές στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΦΕΑΣ» ν. Λάρισας:  2410555935 και 2410555936.