Για το μυθικό βουνό τον Όλυμπο και τις ομορφιές του, ενημερώθηκαν μαθητές από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων, επισκεπτόμενοι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, με την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινη Κιβωτός».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/10 σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ Α.Ε) η οποία βρίσκεται αρωγός στις δράσεις για την ανάδειξη του Ολύμπου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Α.Ε.ΝΟ.Λ Α.Ε κ. Λευτέρης Φουρκιώτης ευχαρίστησε την πρόεδρο της «Πράσινης Κιβωτού» κ. Λένα Τζιότζου - Μηλιώνη για την πρωτοβουλία της οργάνωσης να επισκεφθεί την Ελασσόνα.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Φουρκιώτης είπε, ότι η Ελασσόνα είναι μια ανοιχτή πόλη και πως η βοήθεια της Εταιρείας θα είναι απεριόριστη με σκοπό την προβολή του Ολύμπου.

Η παρουσίαση των χαρακτηριστικών του Ολύμπου στους μαθητές έγινε από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας κ. Κώστα Σπανό, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Συντονίστρια CLLD της Α.Ε.ΝΟ.Λ Α.Ε κ. Μπασδέκη Σεβαστή.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο: «Επιστροφή στον Όλυμπο: Αναδεικνύοντας τη σημασία του μέσα από τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό».