Τις εγκαταστάσεις της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης όπου και συναντήθηκε με συναρμόδιους φορείς. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σχολής.
Στο δελτίο Τύπου από το γραφείο του υφυπουργού αναφέρονται τα εξής:

Την έναρξη της πρωτοβουλίας αξιοποίησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και εν γένει της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα, σηματοδότησε η σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.
Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση της πρωθυπουργικής δέσμευσης τον περασμένο Οκτώβριο από τη Λάρισα, με τον κ. Κόκκαλη να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Ο υφυπουργός είχε το πρωί του Σαββάτου συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις της Αβερωφείου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη, του αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Σφουγγάρη, του επίκουρου καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Βλόντζου, του καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, του προέδρου του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" κ. Γιώργου Καρέτσου και της διευθύντριας της Σχολής κ. Μαρίας Κλεισιάρη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το "business plan" για την αναβάθμιση της Σχολής και κυρίως οι τρόποι και τα επίπεδα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: "Η παρουσία μου σήμερα στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή με γεμίζει χαρά καθώς πραγματώνεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ήτοι η αξιοποίηση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της, μια κίνηση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη στρατηγική υποστήριξη της αγροτικής εκπαίδευσης.
Βασικός όρος για την νέα βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της υπαίθρου αποτελεί η συνειδητοποίηση εκ μέρους των παραγωγών μας για τις δυνατότητες που υπάρχουν. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδας καλλιεργούν με φιλότιμο και δύναμη ψυχής τη γη τους και παράγουν εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα τόσο όσον αφορά τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, όσο και σε σχέση με τη θρεπτική τους αξία.
Η συνειδητοποίηση αυτή θα προκύψει μέσα από την αέναη κατάρτιση και εκπαίδευση των παραγωγών ώστε να είναι κοινωνοί των σύγχρονων εξελίξεων και των αιτημάτων των διεθνών αγορών. Προέρχομαι ο ίδιος από αγροτική οικογένεια και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις αγωνίες των παραγωγών μας. Γι’ αυτό και τονίζω ότι βασικά εργαλεία για τη δυναμική μεταμόρφωση της ελληνικής γεωργίας αποτελούν η ενημέρωση, η γνώση και η εκπαίδευση η οποία εκπαίδευση φιλοδοξούμε να αποτελέσει συνώνυμο με την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, όπως ήταν και στο παρελθόν. Ο σύγχρονος παραγωγός είναι νοικοκύρης και επιχειρηματίας. Ιεραρχεί τις προτεραιότητες και με γνώμονα την κατάρτισή του ζυγίζει τις ευκαιρίες και παίρνει τις αποφάσεις του.
Η σημερινή συγκυρία προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των φορέων αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και ιδιαίτερα του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας. Εξίσου σημαντική για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία, είναι η δημιουργία Μουσείου Βάμβακος σε χώρους της Αβερωφείου Σχολής, ώστε να αναδειχθεί η Βαμβακοκαλλιέργεια και η συνεισφορά της στην Ελληνική Οικονομία.
Ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες μας θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αναβάθμισης και "αναγέννησης" της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, ένα ακόμη δίκαιο αίτημα των πολιτών της Θεσσαλίας που γίνεται πράξη."