Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 έλαβε χώρα στην Καρδίτσα η Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα η Συνέλευση διεξήχθη σε αίθουσα του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και τη διηύθυνε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καθηγητής κ. Παναγιώτης Γούλας.

Στη Συνέλευση έλαβαν μέρος οι Αναπληρωτές Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Ευστάθιος Βελισσαρίου και Μιχαήλ Βραχνάκης, οι Διευθυντές των 4 Σχολών του ΤΕΙ και Πρόεδροι Τμημάτων της Καρδίτσας και της Λάρισας. Μετά το τέλος της Συνέλευσης ακολούθησε ξενάγηση των καθηγητών της Λάρισας στις εγκαταστάσεις των 4 Τμημάτων της Καρδίτσας και παρουσίαση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής υποδομής και των επιτευγμάτων των καθηγητών και των φοιτητών τους. Με την απόφαση διεξαγωγής της Συνέλευσης στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ, η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας θέλησε να περάσει συμβολικά το μήνυμα της αμέριστης συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα του Τμήματος.

Αυτά είναι η απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 83/2013 με το οποίο το Τμήμα μεταφέρεται στο Καρπενήσι τον Οκτώβριο του 2018 και η επανεγγραφή του στο Μηχανογραφικό Δελτίο των κατατακτήριων εξετάσεων για το προσεχές Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018.