Την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο «Θεατράκι Οίνου και Αμπέλου» της ορεινής Ραψάνης, Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες και τους Λογάδες του Γένους μας.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: κ. Αναστασία Λαλάγκου, Φιλόλογος, με θέμα: «Ο Επίσκοπος Πλαταμώνος Διονύσιος, γραμμάτων μέτοχος και ρήτωρ εκκλησιαστικός και ποιμήν κάλλιστος και η Σχολή της Ραψάνης: όψεις της παιδευτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας τον 18 ο αιώνα», κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς, με θέμα: «Ο Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Ραψανιώτης» και η κ. Στυλιανή Περμαθούλη, Μουσειολόγος και Διαχειρίστρια Πολιτισμού, με θέμα: «Ο Νεομάρτυρας διδάσκαλος της Ραψάνης: Σχολιάζοντας την περίπυστη εικόνα του».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ιωάννης Καλούσης, Ιατρός.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.