Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,  υπό την προεδρία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου,  καθώς η Π.Ε. Λάρισας βρίσκεται σε κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» (κατηγορία 4) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ισχύ για αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και πλήρους ετοιμότητας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης  κυκλοφορίας οχημάτων, παραμονής εκδρομέων και κάθε μορφής εργασίας σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και «ευπαθείς» περιοχές,  σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τα Δασαρχεία.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Καραλής, ο  διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαβριηλίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Λοΐζος Παντικίδης,   οι δήμαρχοι Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων Γεώργιος Ζαούτσος,  Κιλελέρ Βάνα Χλιάπη, Τεμπών Γιώργος Νικολάου, Αγιάς Ευάγγελος Κρανιώτης και Πέτρος Μπαρμπέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός και ο διευθυντής
Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.