Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου αναχωρεί η Μικτή Χορωδία «Solarte» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με προορισμό την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Στην πόλη αυτή το φωνητικό σύνολο της πόλης μας θα πραγματοποιήσει συναυλία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στ. Ευθυμιάδη σε έναν από τους επιβλητικότερους ναούς της Ευρώπης, τον ιερό ναό του Αγίου Στεφάνου. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το φωνητικό σύνολο του ΣΩΛ επισκέπτεται καλλιτεχνικά την Μέκκα της μουσικής.
Συμμετείχε το 2009 σε ένα διεθνές σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο ναό με τον Gerald Wirth (μαέστρο της παιδικής χορωδίας αγοριών της Βιέννης). Εκεί συνέπραξαν με άλλες χορωδίες από την Ευρώπη και την Συμφωνιέτα του Αγίου Στεφάνου, στο έργο «Λειτουργία Στέψης» του W.A.Mozart.
Στην συναυλία θα παρουσιαστεί θρησκευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την Μικρή Λειτουργία του Γ.Δροσίτη καθώς και μοτέτα των J.Arcadelt, T.Vittoria, M.Durufle. Την χορωδία θα συνοδεύσει μικρό οργανικό σύνολο αποτελούμενο από καθηγητές και μαθητές του Σ.Ω.Λ ενώ θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία αποτελεί ύψιστο καλλιτεχνικό επίτευγμα στην πόλη που έζησε ο Mozart και ο Beethoven και είναι συνυφασμένη με την κλασική μουσική.