Δύο σημαντικά έργα μουσικής δωματίου, θα έχει την ευκαιρία ν' ακούσει το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας το Σάββατο 23 Νοεμβρίου  και ώρα 20.30 στο δημοτικό ωδείο Λάρισας από το σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δ.Ω.Λ.

Πρόκειται για το βραδεμβούργιο κοντσέρτο νο3 σε σολ μείζονα του J.S.BACH, για 3 βιολιά,3 βιόλες,3 βιολοντσέλα και κοντραμπάσο και το νονέτο (έργο για 9 όργανα)του επίσης γερμανού συνθέτη Louis Spohr, για βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, όμποε, κόρνο και φαγκότο.

Το πρώτο έργο της συναυλίας, είναι ένα από τα εμβληματικά και αντιπροσωπευτικά έργα του είδους σύνθεσης concerto grosso που άνθισε στην εποχή μπαρόκ με κύριους εκπροσώπους του τον Corelli από την Ιταλία και τον Haendel από την Γερμανία.

Ο Bach έγραψε 6 κοντσέρτα αφιερωμένα στον Χριστιανό Λουδοβίκο, μαρκήσιο του Βραδεμβούργου. Το καθένα απ' αυτά αφορά διαφορετική σύνθεση λίγων οργάνων (soli) που αντιπαρατίθενται στο σύνολο της μικρής ορχήστρας (tutti), αλλά και που είναι ενσωματωμένα σ' αυτή.

Σε αντίθεση με το κοντσέρτο για ένα όργανο (solo) με ορχήστρα, στο συγκεκριμένο έργο όλα τα όργανα έχουν τόσο πρωταγωνιστικό σολιστικό ρόλο όσο και ρόλο μέλους ενταγμένου στην ορχήστρα.

Το δεύτερο έργο είναι ένα έργο για έγχορδα και ξύλινα πνευστά μαζί με κόρνο και αποτελεί την συνέχεια μιας παράδοσης στη σύνθεση, όπου έγραψαν έργα για ανάλογα σύνολα οι Beethoven και Schubert.

Κυριαρχεί η σύμπραξη αλλά και η αντιπαράθεση της ομάδας των τεσσάρων εγχόρδων με την ομάδα των πνευστών, με έντονη την τεχνοτροπία του ρομαντισμού στην μουσική, να διακατέχει ολόκληρο το έργο.

Συμμετέχουν οι :
Δημήτριος Καραμανώλης, Απόστολος Μητράς, Στέλλα Τσιαρδάκα-βιολί, Γεώργιος Σκίμπας, Γιώτα Στεφανοπούλου, Μαριάνθη Σταμουλάκη-βιόλα, Νικόλαος Νικολαίδης, Χαρούλα Σαφαρή, Ανθή Παντώστη-βιολοντσέλο, Μιχάλης Ζαχαρτζής-κοντραμπάσο, Νέλλη Χολέβα-κόρνο, Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη-φαγκότο, Δημήτριος Χατζούλης-όμποε, Στέλιος Κοτρώτσιος-κλαρινέτο, Γεώργιος Τσιαρδάκας-φλάουτο.

Οι συντελεστές της συναυλίας, φίλοι, συνάδελφοι καθηγητές μουσικής αλλά και επί μακρόν στο παρελθόν συνεργάτες στη μουσική ερμηνεία, ενώνουν την κοινή τους αγάπη για την μουσική δωματίου στην συναυλία της 23ης Νοεμβρίου.

Προπώληση στο ΔΩΛ από Τρίτη 19/11 έως Παρασκευή 22/11 και ώρες 10.00-13.00 και Σάββατο 23/11 στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου 8€ κανονικό και 4€ για μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους.

Η είσοδος για μαθητές του ωδείου θα είναι δωρεάν.