Συνάντηση με την νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, είχε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, η νεοσυσταθείσα Γραμματεία, ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τομέα ευθύνης του και πιο συγκεκριμένα για τις θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του προηγούμενου Υπουργού, με το Νέο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου και Νηπιαγωγείου, οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και τη μετακίνηση μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ακόμη, έγινε αναφορά στο Ενιαίου Τύπου Νηπιαγωγείο, που ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, υπονομεύει τον κοινωνικό του ρόλο, μετατρέποντάς το σε “παιδοφυλακτήριο”, και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών.

Τέλος, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, τονίστηκε στο νέο αν. Τομεάρχη, η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, η οποία αντιμετωπίζεται ως ο “φτωχός συγγενής” της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα, Σχολεία να μην λειτουργούν, Τμήματα Ένταξης να υπολειτουργούν και η Παράλληλη Στήριξη να μην έχει στελεχωθεί, ταλαιπωρώντας παιδιά με πραγματικές ανάγκες. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Λαρισαίος αν. Τομεάρχης δήλωσε:

«Συναντήθηκα και συζήτησα με τη νεοεκλεγείσα εκτελεστική Γραμματεία της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Συνεχάρην τους εκπαιδευτικούς για την πρόσφατη εκλογική τους επικράτηση στις εκλογές για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών. 

Επικράτηση - προμήνυμα της επερχόμενης αλλαγής, που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις για αυτό που “έρχεται” σε επίπεδο εθνικών εκλογών, όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. 

Συζήτησα με τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης, έναν χώρο, ο οποίος δέχθηκε –και αυτός- τους πειραματισμούς ιδεοληπτικών πολιτικών και άκουσα τις θέσεις τους. 

Συμφωνήσαμε οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ μας να είναι ανοιχτοί, ώστε να γινόμαστε κοινωνοί των προβληματισμών τους και μέσα από συλλογική προσπάθεια να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για την εκπαίδευση του αύριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “γύρισε” την Παιδεία πολλά χρόνια πίσω, επαναφέροντας σε όλους, “αλήστου μνήμης” εποχές. 

Ο χώρος της Παιδείας δεν μπορεί να είναι χώρος πειραματισμών των εκάστοτε Κυβερνώντων. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και μεταρρυθμιστικός προσανατολισμός. 

Οφείλουμε πλέον όλοι να αντιληφθούμε, πως οποιαδήποτε παλινωδία στον χώρο της εκπαίδευσης, σημαίνει περαιτέρω τελμάτωση για ολόκληρη τη χώρα. 

Αν θέλουμε επιτέλους να βγούμε οριστικά από την κρίση και να εξαλείψουμε τις χρόνιες ελληνικές παθογένειες, που κρατούν αυτό τον τόπο δέσμιο παρωχημένων αντιλήψεων και οπισθοδρομικών νοοτροπιών, ο μόνος δρόμος είναι να ενισχύσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και να στηρίξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, προσανατολισμένο στα δεδομένα της νέας εποχής. 

Για την παράταξή μας, η Παιδεία αποτελεί την κορωνίδα του αυριανού κυβερνητικού προγράμματος. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλους όσους θεωρούν την Παιδεία, όχημα για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση, που διέρχεται η χώρα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Αθανάσιος Γκουτζέλας, Κωνσταντίνος Αλβίζος, Τζωρτζίνα Νταφοπούλου, Γιώργος Μπασδέκης, Αφροδίτη Ξυνοπούλου και Κωνσταντίνος Τσιτώτας.