Στα πλαίσια της προγραμματισμένης του  επίσκεψης στην  Ελασσόνα στις 11/3/2017, για την παρουσία του στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Επαρχίας Ελασσόνας, ο  βουλευτής Α΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε, με  πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. κ Δημήτρη Δριστέλα, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων  Περιφέρειας  Θεσσαλίας  κ. Παλάσκα Νίκο, τον κ. Γιάννη Κόκουρα - Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ και τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, τον κ. Γιάννη Γκουρομπίνο - Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Γιώργο Μιχαλογιάννη - Μέλος της Ομοσπονδίας και  τον κ. Τάσο Αντωνίου - Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Ολύμπου «Βοσκός» και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ελασσόνας.

Συναντήσεις έγιναν επίσης με τους Προέδρους - Ιδιοκτήτες των εταιριών:  Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ και ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΥΑΓΓ. & ΚΩΝ/ΝΟΣ Βιομηχανία Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων, κυρίους Μπίζιο Νικόλαο και Έξαρχο Δημήτριο αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβάτων Ελασσόνας  ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ κ. Μηλιώνη Γεώργιο και τα Μέλη Ζιώζα Νικόλαο και Μπαλιάκο Δημήτριο.

Στις συναντήσεις και σε κλίμα έντονου προβληματισμού συζητήθηκε εκτενέστερα το φλέγον ζήτημα της φέτας και οι επιπτώσεις της συμφωνίας στον κλάδο των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Ο κ. Κικίλιας άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις - λύσεις των κτηνοτρόφων και υποσχέθηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους στον αρχηγό του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από πιέσεις του προέδρου κ. Δριστέλα  για την εκτίμηση  της σοβαρότητας της κατάστασης των κτηνοτρόφων, που αφορά  το σύνολο του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι εκπρόσωπος του κόμματος θα επισκεφτεί σύντομα την Ελασσόνα, δεδομένου ότι  ο Αγροτικός - Κτηνοτροφικός Τομέας πρέπει να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης.