Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Λειτουργών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης κατά την οποία τέθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο που στεγάζονταν η Σχολής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Ακαδημία).
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΤΕ κ. Κωστής Αθανάσιος, ο Δντής του 4ου ΕΠΑΛ κ.Μπασδαβάνης Μαργαρίτης, η πρώην Δντρια του 4ου ΕΠΑΛ κα Ντάφου Σωτηρία,ο κ. Αγγέλης Βασίλειος Υπ/δντής του 3ου ΣΕΚ  και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Τσακνάκης Γιάννης και κα.Μαγαλιού Ερμίνα.
Οι εκπρόσωποι της ΕΛΤΕ  ενημέρωσαν τον κ. Παπαδόπουλο για τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει από το 2015 προκειμένου να μετεγκατασταθεί το 4ο ΕΠΑΛ σε άλλο κτίριο ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της συστέγασης του με το 13ο Γενικό Λύκειο, το οποίο ταλανίζει την ανάπτυξη και τις σχέσεις των δύο σχολείων  .
Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του, αφού αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος ανέφερε ότι είναι αναγκαία, τόσο η πλήρης λειτουργία του σχολείου όσο και η ομαλή μεταφορά των μαθητών της περιοχής και όσων μετακινούνται με το ΚΤΕΛ, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία ώστε να βρεθεί μία λύση.