Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊούστο νομό της Λάρισας, εξετάστηκε η πορεία των αποζημιώσεων των πληγέντων από τον ΙΑΝΟ,ενώ οι δύο πολιτικοί δεν παρέλειψαν να ανταλλάξουν απόψειςγια τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα τη χαρά για μια ακόμη φορά να συζητήσω με τον Κώστα Αγοραστόμια σειρά σημαντικών θεμάτων, σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα.

Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άξια διερεύνησης την πρότασή του να επαναλειτουργήσει το πρώην Κέντρο Αποκατάστασης ʺΑΡΩΓΗʺ και επικοινώνησα η ίδια προσωπικά με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να αξιολογηθεί το ταχύτερο δυνατό η πρόταση αυτή. Στόχος μας πρέπει να είναι η ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας.

Ενημερώθηκα επίσης για όλες τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων που στόχο έχουν τη θωράκιση του νομού της Λάρισας απέναντι στην πανδημία.

Όλοι μαζί, κυβέρνηση και υπηρεσιακοί παράγοντες,εργαζόμαστε για την επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με ενημέρωσε επίσης για την πορεία των αποζημιώσεων των πληγέντων από τον ʺΙΑΝΟʺ. Για το νομό της Λάρισας οι προκαταβολές των αποζημιώσεων για ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ανέρχονται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.

Οι συμπολίτες μας που βίωσαν την καταστροφή αποζημιώθηκαν έγκαιρα και αναγνωρίζουν στην κυβέρνησή μας αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στις ενέργειές της. Αξίζουν βέβαια πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξαντλητική προσπάθεια που κατέβαλαν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε προγράμματα στήριξης της τοπικής οικονομίας, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή αξίας 50 εκ. ευρώ, το πρόγραμμα ʺΑΝΑΣΑʺύψους 30 εκ. ευρώ, το πρόγραμμα ʺΕΠΕΝΔΥΩ -ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩʺ που απευθύνεται σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξίας 80 εκ. ευρώ.

Ένα τεράστιο έργο που έχει ως στόχο την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης προσωπικά πιστώνονται το θετικό αποτέλεσμα.

Στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε η συνέργεια και η συνεργασία είναι οδηγός για την επιτυχία».