Με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας συναντήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης.

Στη συνάντηση τόνισε τα εξής:

«Πολλά θα μπορούσαμε να εισηγηθούμε και να προτείνουμε αν το υπουργείο Παιδείας δεν προωθούσε το νομοσχέδιο που επίκειται, με διαδικασίες fast track όπως αναφέρανε σχεδόν στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι καθηγητές  του ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά την επίσκεψή μου στο ακαδημαϊκό  ίδρυμα  .Με αφορμή και την έλευση του Γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κου Λ.Αυγενάκη  θεωρώ ότι πρέπει να αναδειχθούν οι στρατηγικές επιλογές της περιφέρειας μας  ,προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης .

Σίγουρα χρειάζονται συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων της χώρας !Αυτό είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητεί κανένας. Ο τρόπος όμως που προωθείται να γίνει αυτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  είναι καθαρά διαδικαστικός και εκκαθαριστικός με συνοπτικές διαδικασίες από μια υπουργική ελίτ  που έχει μπροστά της ένα χαρτί  με ονόματα Πανεπιστημίων ,Σχολών και οικονομικά μεγέθη και προσπαθεί επί χάρτου να δώσει λύσεις στο γόνατο!

Μετά την άρτια και εμπεριστατωμένη εισήγηση του πρύτανη  του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   κου Σπηλιώτη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας  και ενόψει της λαίλαπας συγχωνεύσεων και καταργήσεων που επίκειται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ,θα πρέπει ως τοπικοί φορείς και κοινωνία ,να δημιουργήσουμε  μια σοβαρή αντιπρόταση ώστε να μην γίνει μια «ζημιά» που θα παλεύουμε να την διορθώσουμε για τα επόμενα 30 χρόνια όπως έγινε και με την αρχικό σχεδιασμό ίδρυσης των Πανεπιστημίων στη χώρα μας .

Βασικός άξονας είναι η  ΓΕΩΠΟΝΙΚΉ ΣΧΟΛΉ  αλλά και η διεκδίκηση ίδρυσης ενός Ερευνητικού κέντρου AΓΡΟΤΙΚΉΣ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ -Αγροδιατροφής ,  για το οποίο  η Λάρισα και το ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχουν  ήδη  υποδομές και σε έμψυχο ακαδημαϊκό υλικό αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και έχει καταγράψει πολλές καινοτομίες στον κλάδο αυτό .

Αρκεί να δώσουμε ένα στίγμα με τα 1500 καλλιεργήσιμα στρέμματατου ΤΕΙ ,με τις εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ ,με τις εκτάσεις και τις  υποδομές της Αβερώφειου γεωργικής Σχολής .

Είναι κρίμα να βρεθούμε ως Θεσσαλία κατόπιν εορτής  μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός που θα υποβαθμίσει το Θεσσαλικό γεωργοκτηνοτροφικό δυναμικό αλλά και την σημειολογία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής  που συνδέεται σαφώς με την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Είναι ώρα να δράσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ! 

ΠΡΌΤΑΣΗ ΜΑς ΠΡΈΠΕΙ να είναι σε πρώτη φάση   οι εθελοντικές συγχωνεύσεις και απορροφήσεις !Η έδρα της σχολής είναι δευτερεύων αφού στα επόμενα χρόνια αν αναπτυχθούν όλα τα εργαστήρια και το ερευνητικό κέντρο και υλοποιηθεί η στελέχωση  θα έρθει μετά και η «γραφειοκρατεία» της έδρας της Γεωπονικής .Όχι σε συμψηφισμούς και ισοπεδώσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα επιτρέψουμε την υπεραξία των επόμενων γενιών να την θυσιάσει η κυβέρνηση στην μικροπολιτική  σκακιέρα της συγκυβέρνησης».