Με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής) και με κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων Αρχών, φορέων και συλλόγων, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις στην μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, με αρκετούς να συμμετέχουν σ αυτές και να δίνουν το παρών στην Πλατεία και στην επιμνημόσυνη δέηση.
Στην τελετή παρέστη εξάλλου για μία ακόμη φορά και ο πρόεδρος του ΚΙΣ, Δαβίδ Σαλτιέλ, τονίζοντας ότι οι μνήμες παραμένουν ζωντανές προκειμένου να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα στο μέλλον. Μάλιστα επεσήμανε ότι και το ελληνικό κράτος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν τι συνέβη, ακριβώς 75 χρόνια πριν, εκείνη την περίοδο, με τα τραγικά γεγονότα να κοστίζουν τη ζωή εκατομμυρίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών...
Συγκινητική εξάλλου ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου επιζήσασας από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια των Ναζί, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση στη Συναγωγή της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

thessaliatv.gr