Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Λαρισαίων» για το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δίκη τη Χρυσής Αυγής, αναφέρονται τα εξής:

"Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση διαπιστώσαμε πως οι παρατάξεις “Λάρισα Μπροστά” της κας Καραλαριώτου και “Λαρισαίων κοινόν” του κ. Βαϊούλη ψήφισαν λευκό στη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων στο ψήφισμα που κατέθεσε η Συμπαράταξη Λαρισαίων ενόψει της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή που το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και των δημοκρατικών πολιτών τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη,  μέσω της μεγάλης καμπάνιας “Δεν είναι αθώοι” που «τρέχει» στα social media έως τις τελευταίες μέρες μέσα από  ένα σύνολο ψηφισμάτων από Δημοτικά Συμβούλια, φορείς, οργανώσεις κτλ, της σχεδόν καθημερινής αρθρογραφίας σε εφημερίδες και sites και μία σειρά διαμαρτυριών, οι δύο συγκεκριμένες παρατάξεις επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από τις λέξεις.

Για τον κύριο Βαϊούλη, είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε Λαρισαίο και κάθε Λαρισαία πως κινείται στο χώρο της άκρας δεξιάς, ψαρεύοντας στα θολά νερά ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού και αποτελώντας ακόμα και αποκούμπι για ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο η επιλογή της παράταξης της κυρίας Καραλαριώτου να συνταχθεί μαζί του είναι αυτή που μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Την ίδια στιγμή που στο Δήμο Αθηναίων η δημοτική αρχή Κ Μπακογιάννη στηρίζει ανεπιφύλακτα ανάλογα ψηφίσματα χωρίς προσχηματικές δικαιολογίες.

Η θέση της Συμπαράταξης Λαρισαίων είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της.

Η μόνη θέση για τη Χρυσή Αυγή είναι η καταδίκη της στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας. Η μόνη θέση για τη Χρυσή Αυγή είναι το κελί στη φυλακή.

Η κα Καραλαριώτου και η παράταξη της, με τη θέση της αυτή, το μόνο που πετυχαίνει είναι να “ξεπλένει” την εγκληματική δράση της οργάνωσης τη Χρυσής Αυγής.

Να «ξεπλένει» τα προγκρόμ κατά των μεταναστών, τις επιθέσεις σε δημοκρατικούς πολίτες, τις χειροδικίες και τον χυδαίο λόγο στα τηλεοπτικά πάνελ και κυρίως τις δολοφονίες των Παύλου Φύσσα και  Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της οργάνωσης της Χ.Α. τα χέρια των οποίων οπλίστηκαν από το μακρύ χέρι του φασισμού.

Τέλος, χαιρετίζουμε τη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, («Λαϊκή Συσπείρωση», «Πράξη Αξιών», «Ορμή Ανανέωσης») οι οποίες χωρίς “ναι μεν αλλά” ή άλλες προσχηματικές δικαιολογίες τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος τιμώντας έτσι, μαζί με τη Συμπαράταξη Λαρισαίων, την δημοκρατική ιστορία της πόλης της Λάρισας, δίνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του φασισμού και της δράσης της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ,

Δεν είναι αθώοι, ΝΑΙ στη φυλακή.
Ποτέ ξανά φασισμός."