Στην υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση των τρωκτικών στους αγρούς με τον φυσικό θηρευτή τους που είναι η λευκή κουκουβάγια ΤΥΤΩ, μετέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

Η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας & Αγροτικής Ανάπτυξης κα Ρίτα Απρίλη, συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με όλους του Δήμους της Π.Ε. Λάρισας.

Η καταπολέμηση των τρωκτικών στους αγρούς με τον φυσικό θηρευτή τους, την λευκή κουκουβάγια ΤΥΤΩ, αποτελεί έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης των τρωκτικών χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων που θα έχει σαν αποτέλεσμα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την υποστήριξη του αγροτικού εισοδήματος, αφού θα περιορίσει στο ελάχιστο το κόστος για την αγορά των φυτοφαρμάκων αλλά και τις ζημιές που υφίστανται κάθε χρόνο οι αγροτικές καλλιέργειες.

Σημειώνεται εξάλλου ότι  ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος πανελληνίως που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2020 Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΑΜΚΕ “ΤΥΤΩ” , για την προώθηση της συγκεκριμένης δράσης, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι  με την συμμετοχή μας στην υλοποίηση ενός πλαισίου καινοτόμων αγροτικών δράσεων, που συμφιλιώνουν τη βιοποικιλότητα και την αγροτική διαχείριση, θα δοθεί λύση σε συγκεκριμένα  αγροτικά προβλήματα