Με συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο εξέφρασε σήμερα το βράδυ την αντίθεση του, στον προϋπολογισμό για το νέο χρόνο, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Μπλέκος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων για τον φετινό προϋπολισμό «ότι προβλέπει περικοπές 4 εκατ. ευρώ στην υγεία, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.

Μειώσεις 173 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα των αναπήρων. Στον αντίποδα καταγράφονται «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο ύψους 616 εκατ. ευρώ.

Εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 6 δισ.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων: Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%. Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρείες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές».

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.