Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για το μεσοπρόθεσμο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΛ Αγ. Δασκαλάκη, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση των αναγκών μας!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, για την ανάκληση απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, για την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και τη μάχη ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου, για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών στις συντάξεις και για τόσα άλλα σημαντικά μέτωπα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος μετά το ξεγύμνωμα στην πρόσφατη απεργία στις 30 Μάη, δεν όρισε ούτε μία κινητοποίηση ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και τα νέα χτυπήματα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο!
Συνεχίζει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να έχει την ίδια στάση που είχε και κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την προηγούμενη «αξιολόγηση», να είναι άφαντη και να επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά ότι μόνο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης δεν εξυπηρετεί.
Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι ένας: Αντεπίθεση, με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, με τον δικό του σχεδιασμό, κόντρα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν, με συνεχή προσπάθεια εξειδίκευσης για μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων και προώθηση της κοινής δράσης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών».

ert.gr