Με τις καταθέσεις των παθόντων αλλά και τις απολογίες των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων (ο Βλαστός απουσίαζε) συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα η δίκη για την έκρηξη σε πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά που συγκλόνισε τη Λάρισα τα ξημερώματα της 20ής Ιουλίου του 2013 και στόχευε σε εκφοβισμό εισαγγελικού λειτουργού που χειριζόταν την υπόθεση των 11 αλλοδαπών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς και της απόπειρας απόδρασης του Π. Βλαστού από τις ίδιες φυλακές.

Από την ακροαματική διαδικασία ξεχώρισε η απολογία του ενός κατηγορούμενου (σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 30 1/2 έτη) που μίλησε για την γνωριμία του με τον Βλαστό, για το πώς και γιατί τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τονίζοντας ότι «απειλήθηκε η οικογένειά του για να το κάνει». «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις ζημιές από όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ μέσα. Αν ήταν κάποιος στο πάρκινγκ εκείνη την ώρα δεν θα ζούσε. Αντίθετα όμως αν ήταν κάποιος στον δρόμο δεν θα πάθαινε τίποτα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Αμέσως μετά άρχισε να εξιστορεί πώς γνώρισε τον Παν. Βλαστό, πότε και πώς τον ανάγκασε να βάλει τη βόμβα. «Η εντολή ήταν να γίνει εκφοβισμός στην οδό Μανδηλαρά 93 στην είσοδο της πόρτας. Αν την έβαζα όμως εκεί θα είχαμε μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό την έβαλα κάτω (σ.σ.: εννοεί στο πάρκινγκ)», ήταν η απάντηση, που έδωσε σε ερώτηση της εισαγγελέως.

Κώστας Γκιάστας (Ελευθερία)