Η ΛΑ.Ε συμμετέχει και στηρίζει την εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Οι εργαζόμενοι να στείλουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα παλαιομνημονιακά κόμματα και στους δανειστές

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα, την οποία έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Η μεταλλαγμένη μνημονιακά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πίσω από μια «εύθραυστη» εικονική πραγματικότητα ψευτουποσχέσεων και κενού περιεχομένου δεσμεύσεων, συνεχίζει πάνω στη δηλητηριώδη πορεία που χάραξαν τα παλιομνημονιακά πολιτικά κόμματα.

Με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου μπαίνει «ταφόπλακα» στη Δωρεάν, Δημόσια Παιδεία, στη Δημόσια Υγεία, Περίθαλψη, στην Ασφάλιση και στην Κοινωνική Πρόνοια. Συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενώ προωθείται περαιτέρω δραστικό «κούρεμα» δαπανών, υπηρεσιών, δομών και θέσεων προσωπικού, σε συνδυασμό με την κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της στοχευμένης αξιολόγησης και του νομοσχεδίου για την κινητικότητα, με το οποίο θα επιχειρηθεί, δήθεν, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης που διαλύεται υπό το βάρος των μνημονίων, με μετακινήσεις υπαλλήλων από το ήδη μειωμένο προσωπικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, με το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο η κυβέρνηση απέτρεψε τις αυξήσεις που προβλέπονταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ με τη νομοθέτηση του «κόφτη», ήδη καθορίστηκε το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.

Η ΛΑ.Ε. Λάρισας καλεί τους υπαλλήλους του Δημοσίου και όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην Γενική Απεργία και να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση, στο Δικαστικό Μέγαρο, στις 11 π.μ., την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στέλνοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις παλαιομνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που με προεξέχοντα τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, διατυμπανίζουν τη βούληση τους να βάλουν με τη σειρά τους, ακόμη περισσότερο στη «μέγγενη» δικαιώματα και παροχές του Δημοσίου για τον λαό και στους δανειστές – «οικονομικούς δολοφόνους» οι οποίοι συνεχώς ζητούν όλο και περισσότερα επώδυνα και εξοντωτικά για την κοινωνία μέτρα.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα δώσουν απάντηση.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο, στις 11 π.μ., την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου