Η ΟΤΟΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα για τις απολύσεις 24 υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της Ιωνος Δραγούμη, δίπλα στο δημαρχείο Λάρισα, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου.

Όπως σημειώνεται από το τοπικό παράστημα «όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι πρέπει να συμμετέχουν στη συγκέντρωση για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα: «Αμεση ανάκλαση των απολύσεων των 24 συναδέλφων», «Καμιά απόλυση στον τραπεζικό κλάδο».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Με τη συμφωνία Πειραιώς-ΟΤΟΕ-Αντπροσωπευτικού Συλλόγου τρ. Πειραιώς που υπεγράφη μετά την απόφαση της Πειραιώς να μεταφέρει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων στην εταιρεία Intrum Hellas, αποτυπώθηκε γραπτά η ήδη διακηρυγμένη πρόταση της τράπεζας ότι θα προστατευτεί πλήρως η απασχόληση, ότι η όποια συμμετοχή των εργαζομένων στο νέο εταιρικό σχήμα της Intrum θα είναι σε εθελοντική βάση και ότι θα διασφαλιστούν πλήρως οι ΣΣΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα επιλέξουν να μεταβούν στο νέο σχήμα.

Παράλληλα, η συμφωνία προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να μεταβούν στη νέα εταιρεία θα παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της.

«Δέκα χρόνια κρίσης έγιναν τρομερές ανακεφαλαιοποιήσεις. Από τις 19 τράπεζες πήγαμε στις 4 συστημικές, έγιναν τα προγράμματα αναδιαρθρώσεων των τραπεζών, συρρικνώθηκε ο κλάδος, όμως δεν έγινε καμία απόλυση.

Σε ότι αφορά τους 145, η τράπεζα δεν έκανε καμία τοποθέτηση σύμφωνα με τον κανονισμό που υπάρχει και τους έβαλε το δίλημμα εθελούσια ή μετακίνηση σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Εάν η τράπεζα Πειραιώς προχωρήσει στις απολύσεις των 24 συναδέλφων από την τράπεζα Πειραιώς, επειδή όλος ο τραπεζικός κλάδος είναι σε φάση συρρίκνωσης τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλες τις τράπεζες, για απολύσεις και για διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.»