Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων  που εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης, ανακοινώνουν την έναρξη υλοποίησης νέου κύκλου του προγράμματος Σχολές Γονέων για το φθινόπωρο 2020.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής.

Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ. Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, αρμόδια για θέματα δια βίου μάθησης.

Είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα με όριο απουσιών 2 συναντήσεων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης (Covid -19) και προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τα τμήματα θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή 8 ατόμων.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και στο Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ (Μανωλάκη 9-11). Σημειώνεται ότι εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν έχει προβλεφθεί η δυνατότητα υλοποίησης των ομάδων διαδικτυακά.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι: ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας της οικογένειας σε περίοδο κρίσης, διαχείριση συναισθημάτων, επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια στα παιδιά και η σημασία τους, αυτοεκτίμηση – αυτοπεποίθηση, με δυνατότητα κάλυψης και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών της κάθε ομάδας.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς στο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο link https://learninglarissa2016.wordpress.com/sxoles-goneon-2020-2021-aitisi/ έως και τις 27 Οκτωβρίου 2020. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 8 άτομα).

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 2410680249, 2410680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ