Εκτενή και ουσιαστική ενημέρωση για τα θέματα της εκπαίδευσης του νομού Λάρισας είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, από τον Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γιάννη Καψάλη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Σωτήρη Βούλγαρη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Καψάλης τόνισε ότι μετά την συστηματική και κοπιώδη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τον έγκαιρο προγραμματισμό της Διεύθυνσης του, επιτεύχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομαλή έναρξη του σχολικού έτους με ελάχιστα προβλήματα και με το σύνολο των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους. Όποια κενά δημιουργήθηκαν από τις μετακινήσεις και τις μετεγγραφές μαθητών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τις αυξομειώσεις σχολικών τμημάτων, θα καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις αναπληρωτών και ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Βούλγαρης, αναφέρθηκε και αυτός στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με προβλήματα στελέχωσης, τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω των εκτάκτων ειδικών αδειών προσωπικού στα σχολεία και τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα με τον διορισμό αναπληρωτών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Βούλγαρης στην εισαγωγή του μαθήματος κολύμβησης που αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, τονίζοντας ότι πρέπει να καθιερωθεί.
Και οι δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης υπογράμμισαν την έλλειψη νομικής στελέχωσης των διευθύνσεών τους, αναφέροντας ότι ο νομικός σύμβουλος καθίσταται αναγκαίος λόγω της πολυνομίας που υπάρχει και εξαιτίας του απαραίτητου ελέγχου συμβάσεων ΕΣΠΑ που συνάπτονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Ο κ.Παπαδόπουλος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους Διευθυντές για την ενημέρωση, τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων στην ώρα τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πρέπει εκτός από αυτονόητο, να γίνει και κανονικότητα. Τέλος, ανέφερε ότι πρόθεση του ΥΠΕΕΘ αποτελεί η υλοποίηση των μετατάξεων έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά με διοικητικούς υπαλλήλους στην εκπαίδευση και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα ζητήματα στους αρμόδιους υπουργούς.