Κενό γράμμα έχει μείνει, τόσο για το Πανεπιστημιακό, όσο και για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και των τραπεζοκόμων εδώ και 14 σχεδόν μήνες.

Οι διαδικασίες για την πρόσληψη 130 και πλέον εργαζομένων ξεκίνησαν από το 2016 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2017, αλλά οι επιτυχόντες δεν έπιασαν δουλειά ακόμη. Για τα θέματα αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επιτυχόντων και της διοίκησης των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων (Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας).
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο διοικητής των δύο διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Π. Νάνος, ανέφερε ότι μετά την σχετική ολοκλήρωση διαδικασιών μέσω του ΑΣΕΠ, οι εταιρείες που είχαν αναλάβει εργολαβικά τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κέρδισαν με την έκδοση προσωρινής διαταγής. Παράλληλα έγινε προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.
Από την πλευρά της Διοίκησης των Νοσοκομείων, πρόσθεσε ο κ. Νάνος, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες ανακοπής μετά την έκδοση της προσωρινής απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων των εταιρειών και η έκδοση της σχετικής απόφασης αναμένεται από την Δικαιοσύνη μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός.
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσαπλές εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τη Δικαιοσύνη, θέμα για το οποίο το Εργατικό Κέντρο θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.


ert.gr