«Έν ἀρχῇ ἦν ἡ χορδή» - Μια συγκινητική κατάθεση ψυχής και προσωπικών βιωμάτων αποτελεί το έργο «Στον Παλμό της Χορδής», πρώτη λογοτεχνική παρουσία της μονωδού και μαέστρου Μάγδας Αλεξανδρή-Δημόκα, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Χορωδίας της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, την οποία η ίδια δημιούργησε και διευθύνει για 35 συναπτά έτη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28-9-2021 και ώρα 19.00 , στον υπαίθριο χώρο του κέντρου ΚΛΙΜΑΞ (Βενιζέλου και Ηφαίστου).

Στην παρουσίαση θα λάβουν μέρος η κ. Ιωάννα Μπίγκα – Καραμίχου, Πρόεδρος της Χορωδίας Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας,  ο κ. Αντώνης Συριανός, μουσικός- συγγραφέας και η κ. Θεοδώρα Μάντζιου, φιλόλογος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα σύντομο μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Το συγκεκριμένο πόνημα επεξεργάζεται την απόλυτη σχέση του δημιουργού με την τέχνη του και το βαθύ σημάδι που αφήνει η μουσική στο δικό του ψυχισμό, αλλά και των φιλότεχνων που πορεύονται μαζί του σ΄αυτό το μαγικό ταξίδι.

Η συγγραφέας διηγείται τις εμπειρίες της από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια έως σήμερα, πορευόμενη σ΄έναν κόσμο γεμάτο μελωδίες, στόχους, αγωνίες και προσφορά. 

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Καρκάλα,  σοφό και αγαπημένο δάσκαλο της μαέστρου.

Φανερώνει πτυχές της καλλιτεχνικής ζωής που οδηγούν τον αναγνώστη σε προβληματισμούς, αλλά και σε δρόμους πνευματικής εξύψωσης. Παράλληλα τον βοηθά να ανακαλύψει τη χρησιμότητα της μουσικής στην ανθρώπινη συνείδηση και τον σπουδαίο της ρόλο στην κοινωνική του συμπεριφορά. 
 
Να σημειωθεί ότι  τα σχέδια που κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου και το εσωτερικό της έκδοσης σχεδιάστηκαν από τον γιο της κ. Αλεξανδρή, Κίμωνα
Καραβά.    

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την Covid19. Παρακαλείται το κοινό να προσέρχεται με μάσκες.